måndag 30 december 2013

Ut med de gamla..

Och in med det nya. Eller? 
Bra att rensa, slänga, kasta, ge bort, göra sig av med, plocka undan, välja bort saker. Tror man behöver göra det på alla områden i sitt mellan varven. Att ge plats till något annat eller att låta det vara "tomt" ett tag. 

Jag tänkte ta en lugn kväll igår, krypa upp i soffan, kanske se en film hos nån. Men så blev de inte riktigt- kom hem till lägenheten och drog iväg för att handla mat, packade upp, lagade mat, plockade undan julpynt, packade upp resväskorna sen hemmatiden under jul, tvättade tre maskiner tvätt, tog en promenad, rensade bland tidningar och saker, plockade undan- la i förrådet osv. Ja du fattar! 

Rent och tomt nu, så otroligt skönt- vilken tillfredsställelse det är att bli av med saker! Inget nytt (eller gammalt heller för den delen) ska fram och upp. Nu ska det få vara. Tror de ger utrymme för andra värdefulla saker i livet, inte prylar. 

Passar ju perfekt i dessa tider också när de nu blir nytt år. Ut med de gamla (det som inte är bra alltså) välkommen det nya (inte allt nytt är bra, men förnyelse är inte fel).
Gammal favorit i repris.. 

Ha en bra dag och ta tillvara på de sista dagarna detta året- de tillhör också livet! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar